Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

środa, 11 grudnia 2013

Pierogi time.





Czy Wasza rodzina tez uwielbia pierogi tak jak moja?  Jeśli tak, to pewnie tak jak ja robicie je często i w dużych ilościach oraz w wielu rodzajach.

Dzisiaj były pierogi z jagodami (mrożone), z truskawkami (mrożone) i ruskie, inaczej z serem i ziemniakami.

przepis na ciasto pierogowe jest TU.

Polecam szczególnie te z jagodami. Zima to mile wspomnienie lata.
Jagódki przywiezione z Polski, zamrożone , wyladowaly w pierogach i naszych brzuchach...

smacznego!















2 komentarze:

  1. Z truskawkami , jagodami ogólnie wszelkie na słodko uwielbiam ! I te z serem również ! Pierogi są tak uniwersalne że można ''włożyć'' w nie wszystko :))
    Z tych na wytrawnie to lubię z kapustą i grzybami , pieczarkami,kaszą,szpinakiem ... ale ruskich i z mięsem nie tknę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pierogi z jagodami, chcęęęęęęęęęęęęę! :-)

    OdpowiedzUsuń