Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
czwartek, 6 marca 2014
Pizza w trzech odmianach.
Pizza, ktoz jej nie lubi..:) Uwielbiają ja mali i duzi, my także . Przepadamy za tym kawałkiem drozdzowego ciasta z dodatkami.
przepis na ciasto drozdzowe znajdziecie tu a dodatki dzis przygotowałam nastepujace:
pizza margheritta.. znają ja wszyscy.
Ciasto podstawowe posmarowane sosem pomidorowym , posypane serem i mozzarella.
Pizza calzone z gyros.
ciasto podstawowe smarujemy sosem pomidorowym. Układamy podsamazone mięso na gyros, cebule, sery.. Zawijamy.
Pizza quarto formaggi
przepyszna pizza z serowymi dodatkami.
Ciasto podstawowe smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy 4 rodzajami sera.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
domowa najlepsza:)
OdpowiedzUsuńJustynko, dokladnie. Uwielbiamy pizze domowa.:)
Usuń