Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
wtorek, 11 marca 2014
Polski obiad fusion.
Polski obiad w nowej odmianie (i trochę odchudzonej).
Ryz, kotlecik z piersi kurczaka, placki z cukinii (plasterki cukinii - smażone), kompot z truskawek (swieze truskawki).
Polska kuchnia jest bardzo smaczna lecz bardzo tłusta i tucząca. Zeby moc się nia delektować bez narażania swojej wątroby na zle samopoczucie, musimy ja trochę odchudzić.
Zamiast ziemniaków - ryz, bez sosu, tylko ocet balsamiczny. Uwierzcie mi, przepyszny w polaczeniu z cukinia, kurczakiem i truskawka.
Placki tez odchudziłam. Usmazylam plastry cukinii na oliwę z oliwek i odcisnelam na papierze.
Kompot - niezdrowy, ze względu na to, ze podczas gotowania ulatują wszystkie witaminy. W zamian używajmy swiezych owoców. Nie trzeba się bac laczenia owoców z mięsem, to pyszna kombinacja.
Uwieńczeniem swiezosci dania sa swieze zioła. Dzis wybrałam bazylie.
Polecam, pyszne danie plus zdrowe danie!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz