Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
piątek, 2 maja 2014
Makaron wlasnej roboty.
Makaron - najsmaczniejszy gdy zrobisz go sam.
100 g maki pszennej lub semoliny
1 jajko
to skladniki na jedna osobe.
Do sosu przygotuj pomidory, dobrej jakosci kielbase biala, przyprawiona, bazylie, oliwe z oliwek, czosnek, baklazan, sol, pieprz.
Usmaz baklazana pokrojonego w kostke. Osusz na papierze . Wycisnij z kielbaski male kulki, to beda pulpeciki do sosu. Usmaz je. Pokroj pomidory. Czosnek obsaz na oliwei z oliwek. Wrzuc pomidory. Smaz az zmiekna.
Przypraw do smaku, dorzuc pulpeciki i baklazana. Wymieszaj. Wrzuc bazylie, wymieszaj. Nie gotuj z bazylia bo straci smak.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz