Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
poniedziałek, 5 maja 2014
Tortille domowej roboty krok po kroku.
Niedawno skusiły mnie tortille, nie, nie te ze sklepowej polki, lecz te własnej roboty. Sa przepyszne, dzieci pomagają w przygotowaniach i gwarantuje, ze zjedzą je w mgnieniu oka. :)
Składniki:
1 kg maki pszennej
1,5 cup oleju slonecznikowego
1,5 cup bardzo cieplej wody
szczypta soli
lyzka proszku do pieczenia
Smażymy na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu i na średnim ogniu. Musza się tylko sciac, nie za mocno podpiec bo się beda lamac.
Gorące na stol a dodatki to u nas: salata, tzatziki, sos guacamole, ogórki, kurczak, fasola, kukurydza.. a u was? co dusza zapragnie.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetny przepis, wykorzystam:)
OdpowiedzUsuńPrawdziwa uczta, ja zawsze na tygodniu meksykańskim w Lidlu kupuję tortille, jest kilka rodzai, ale taką domową muszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuń