Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
piątek, 12 lipca 2013
Nalesniki z czeresniami.
Tak jak obiecane tak i zrobione. Czereśniowego szaleństwa ciag dalszy.
Dzis lunch na słodko, naleśniki z czereśniowym syropie.
Składniki na naleśniki
szklanka maki pszennej
szklanka mleka
3/4 szklanki Śmietany (kwaśnej)
szczypta soli
2 jajka
Składniki na syrop czereśniowy
czereśnie, cukier
Wykonanie
składniki na naleśniki mieszamy i wlewamy po lyzce do zupy na patelnie wysmarowana masłem, smażymy z każdej strony na brązowo.
Czereśnie zasypujemy cukrem, czekamy okolo 5 minut az puszcza sok, podgrzewamy w garnuszku przez okolo 10-15 minut, az sos zgęstnieje..
Naleśnik układamy z talerzu, polewamy sosem, układamy czereśnie i
Smacznego!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Prosto, smacznie i owocowo:)
OdpowiedzUsuń