Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

czwartek, 22 sierpnia 2013

Kuchnia Neli edycja II

Zapraszam do kolejnej akcji, tym razem naszej rodzimej kucharki, Pani Anieli Rubinstein.
Gotujemy wg jej książki , wklejamy przepis ze zdjęciem i już.. To tyle.
Można wklejać więcej przepisów niż jeden, przepisy mogą brać udział w innej akcji.
Zapraszam serdecznie.

"Niecodzienna ksiażka kucharska przygotowana przez żonę wielkiego pianisty i wielkiego smakosza. Zgromadzone w niej zostaly przepisy najsmakowitszych potraw świata, poznanych podczas licznych wedrówek Autorki po swiecie. Nie jest to typowa książka kucharska: brakuje w niej metod żywienia, obliczania kalorii... jest za to swoistym pamietnikiem wspólnego, rodzinnego gotowania i długiego życia u boku sławnego Artura Rubinsteina. *** Kiedy ARTUR RUBINSTEIN opowiadał swoim przyjaciołom, że zamierza poślubić pewną młodą Polkę, mówili mu: - Nie myśl o tym. Co będziesz robił, ty stary paryżanin, z jakąś dziewczyną z dzikich stepów? - Ona jest piękną, inteligentną, utalentowaną tancerką...- odpowiadał. Kiwali głowami z dezaprobatą. - W dodatku wspaniale gotuje! - Ty szczęściarzu! - zawołali entuzjastycznie Francuzi. I zaręczył się pod pomnikiem Chopina w Warszawie z Nelą Młynarską, córką dyrygenta, kompozytora i założyciela Filharmonii Narodowej, dyrektora Teatru Wielkiego. Ślub odbył się w Londynie. Wiodła długie życie obok wielkiego pianisty i ... wielkiego smakosza. Ze zgromadzonych przez Nelę przepisów najsmakowitszych potraw świata i polskiej kuchni, którą rozsławiła, powstała ta książka."




Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę.

Kuchnia Neli edycja II                                                                             




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz