Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
poniedziałek, 19 sierpnia 2013
Murzynek z bananem
Przepyszny, miękki, puszysty i wilgotny. Czego więcej trzeba oczekiwać od ciasta w takim kolorze? Niczego więcej, to jest po prostu przepyszne. Polecam czekoladozercom.
Składniki:
1 szklanka mleka
125 ml oleju
2,5 szklanki maki pszennej
1,5 lyzeczki sody oczyszczonej
2 lyzki powideł śliwkowych przepis znajdziesz tutaj
2 kopiaste lyzki kawy rozpuszczalnej
2 lyzki kakao
2 jajka
1 banan pokrojony w male kawałeczki
1 szklanka cukru
Wszystkie składniki mieszamy po kolei tak jak w składnikach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Ciasto wlac do foremki - 26cm, wysmarowanej masłem lub wylozonej papierem pergaminowym. Piec 40-50 minut (do suchego patyczka).
Wystudzic i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Nadal zapraszam na moja akcje na durszlaka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz