Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
piątek, 23 sierpnia 2013
Salatka z rukwii wodnej i krewetek z pasztetem z dzikiej gesi.
Tak jak obiecane, cudności z paczuszki laduja na stole.
Jedna z tych dobroci sa krewetki, usmażone na oliwie z oliwek, z czosnkiem i odrobina chili. Rukiew wodna, cykoria biala, czerwona cebula, orzechy włoskie mieszamy, przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy krewetki, polewamy sosem z oliwy z oliwek, cytryny i sosu chili.
Do tego podajemy bulki prosto z piekarnika, pasztet z dzikiej gęsi i ser pleśniowy.
Palce lizac!
Smacznego!
Nadal zapraszam na moje akcje na durszlaku:
.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz