Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

sobota, 10 sierpnia 2013

Tortille z lososiem lub szynka


 Dzisiejsza szybka propozycja na wieczór. Gdy nadchodzą goscie dobrze miec cos do piwka. Sery, kiełbaski, sałatki do krakersów ale dobra propozycja sa tez zawijasy z tortilli. U nas najbardziej lubiane dodatki to losos lub szynka.

a wiec tak, przyszykuj sobie:


tortille
serek np philadelfia
platy szynki
wędzonego łososia
zgrilowana cukinie (mozna zastapic ogórkiem szklarniowym)
cebulka drobno posiekana

Tortille smarujemy serkiem, układamy cukinie, pozniej łososia i zwijamy. Zawijamy ciasno w folie.

Tortille smarujemy serkiem, posypujemy cebulka, układamy szynkę, zwijamy.

Pokroić w male kawałki przed podaniem.












 Smacznego!








Print Friendly and PDF

7 komentarzy: