Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock
sobota, 10 sierpnia 2013
Tortille z lososiem lub szynka
Dzisiejsza szybka propozycja na wieczór. Gdy nadchodzą goscie dobrze miec cos do piwka. Sery, kiełbaski, sałatki do krakersów ale dobra propozycja sa tez zawijasy z tortilli. U nas najbardziej lubiane dodatki to losos lub szynka.
a wiec tak, przyszykuj sobie:
tortille
serek np philadelfia
platy szynki
wędzonego łososia
zgrilowana cukinie (mozna zastapic ogórkiem szklarniowym)
cebulka drobno posiekana
Tortille smarujemy serkiem, układamy cukinie, pozniej łososia i zwijamy. Zawijamy ciasno w folie.
Tortille smarujemy serkiem, posypujemy cebulka, układamy szynkę, zwijamy.
Pokroić w male kawałki przed podaniem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo tu smacznie. Dodaję do obserwowanych :)))
OdpowiedzUsuńDziekuje Gosiu
UsuńGenialna przekąska do pracy:) Pycha!
OdpowiedzUsuńoj tak.. szczegolnie na upaly.:)
UsuńJa wybieram łososia , rybki uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńTeż takie robiłam tylko z innym nadzieniem :) Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńTeż takie robiłam tylko z innym nadzieniem :) Uwielbiam!
OdpowiedzUsuń