Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

poniedziałek, 13 maja 2013

Ciasto kruche w/g przepisu Jamie'go Olivera



Najpyszniejsze na swiecie kruche ciasto. Rozpada sie w ustach w momencie gdy zaczynamy je gryzc :)

Polecam serdecznie z dzemem truskawkowym...


Skladniki:

250 g masla w tem pokojowej
250 gram maki pszennej,
150 gram maki krupczatki lub kaszki kukurydzianej,
125 g cukru pudru
skorka otarta z jednej cytryny

Wykonanie:


Maslo utrzec na gladka mase z cukrem pudrem.. dodaj make pszenna, przesiana i make krupczatke, wymieszaj rekoma na gladka mase. rozwalkuj i wloz do blaszki kwadratowej posmarowanej maslem.. piecz w temp 150 st C okolo 50 minut. Jeszcze gorace posmaruj dzemem truskawkowym.

Smacznego! Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz