Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

poniedziałek, 3 września 2012

AKCJA - Kuchenne rewolucje Jamie'go Oliver'a







Moja akcja na durszlaku.

ruszamy 15-09-2012

serdecznie zapraszam..

Akcja ma na celu znalezienie jednego, ulubionego przepisu z książek Jamie Oliver'a, ugotowanie, upieczenie lub przygotowanie tej przyprawy i zrobienie zdjęcia, ale..jest jeszcze coś, o tym poniżej. Wklejamy banerek akcji na blogu, dodajemy wpis z zaznaczeniem, że bierze udział w tej akcji i, z jakiej książki pochodzi. Nie chodzi o własną interpretację przepisu, lecz dokładne jej przygotowanie według książki. Czyli robimy np. tartę czekoladową, więc musi być dokładnie upieczona według jego przepisu.
To tyle jeśli chodzi o Jamie'ego.
Teraz o rewolucji. Chodzi mi o to, aby przepis, który tu przedstawicie, podarować przyjaciółce, mamie, teściowej, córce, bratu, sąsiadce, lub koledze z pracy. Takiej osobie, która nie ma zielonego pojęcia o gotowaniu. Nauczenie tej osoby tego przepisu i zrobienie sobie z nią zdjęcia, to właśnie to zdjęcie potrzebne jest, aby przepis został zaakceptowany do tej akcji.
A wiec do dzieła i "podaj dalej".


a tu banerek...


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz