Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

sobota, 23 listopada 2013

Mufiny z jagodami.


Przepyszne, delikatne i pelne leśnych jagód. Najlepiej smakują wlasnie z polskimi jagodami. Nie ma roznicy czy swieze czy mrożone, zawsze sa smaczne.


Składniki na 15-16 muffin

2 szklanki maki pszennej
1 lyzka proszku do pieczenia
3 lyzki cukru
2 lyzki miodu
szczypta soli
cukier waniliowy
jajko
1 szklanka jogurtu naturalnego
3 lyzki mleka
1/2 szklanki oleju slonecznikowego
zapach
jagody, dalam okolo 1,5 szklanki

* u mnie szklanka to cup , używam takiej miary.

Wykonanie:

Polacz w jednej misce suche składniki  a w drugiej mokre. Wlej płyn do suchego i wymieszaj. Na koniec dodaj jagody. Przeloz do foremek na muffiny do 3/4 wysokości i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez okolo 20 minut, (suchego patyczka). 
Ostudz i posyp cukrem pudrem.

Smacznego!











Print Friendly and PDF

9 komentarzy:

  1. Zjadłabym kilka, prezentują się tak apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo proste w wykonaniu, szybko sie robi i sa przepyszne. :)

      Usuń
  2. Uroczo wyglądają te babeczki :) na pewno były smaczne

    pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokladnie, byly, bo slad po nich zaginal..:)

      Usuń
  3. Piękne te babeczki :) u mnie są czekoladowe!
    Pozdrawiam
    http://ccuisinee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń