Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

środa, 11 grudnia 2013

Pierogi time.





Czy Wasza rodzina tez uwielbia pierogi tak jak moja?  Jeśli tak, to pewnie tak jak ja robicie je często i w dużych ilościach oraz w wielu rodzajach.

Dzisiaj były pierogi z jagodami (mrożone), z truskawkami (mrożone) i ruskie, inaczej z serem i ziemniakami.

przepis na ciasto pierogowe jest TU.

Polecam szczególnie te z jagodami. Zima to mile wspomnienie lata.
Jagódki przywiezione z Polski, zamrożone , wyladowaly w pierogach i naszych brzuchach...

smacznego!















2 komentarze:

  1. Z truskawkami , jagodami ogólnie wszelkie na słodko uwielbiam ! I te z serem również ! Pierogi są tak uniwersalne że można ''włożyć'' w nie wszystko :))
    Z tych na wytrawnie to lubię z kapustą i grzybami , pieczarkami,kaszą,szpinakiem ... ale ruskich i z mięsem nie tknę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pierogi z jagodami, chcęęęęęęęęęęęęę! :-)

    OdpowiedzUsuń