Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

piątek, 2 maja 2014

Makaron wlasnej roboty.



Makaron - najsmaczniejszy gdy zrobisz go sam.

100 g maki pszennej lub semoliny
1 jajko

to skladniki na jedna osobe.

Do sosu przygotuj pomidory, dobrej jakosci kielbase biala, przyprawiona, bazylie, oliwe z oliwek, czosnek, baklazan, sol, pieprz.

Usmaz baklazana pokrojonego w kostke. Osusz na papierze . Wycisnij z kielbaski male kulki, to beda pulpeciki do sosu. Usmaz je. Pokroj pomidory. Czosnek obsaz na oliwei z oliwek. Wrzuc pomidory. Smaz az zmiekna. 

Przypraw do smaku, dorzuc pulpeciki i baklazana. Wymieszaj. Wrzuc bazylie, wymieszaj. Nie gotuj z bazylia bo straci smak.

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz