Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

piątek, 9 maja 2014

Spaghetti moje kochane.






Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. 

Spaghetti z oliwa z oliwek, czosnkiem, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem, bazylia i chilli.. 


Bardzo proste, szybie i smaczne danie, goszczące bardzo często na moim stole. Szczególnie gdy czasu i chęci brak na długie pichcenie. 


Wiec nawet jeśli malo czasu masz do kuchnia marsz i zrób cos smacznego. Takie makaron możesz podkrecic tuńczykiem z puszki lub wędzonym łososiem. Dodaj karczochy swieze, ugotowane lub te ze słoika. Dodaj rukoli lub kaparów. Posyp duza iloscia kolendry lub pietruszki. Możesz dodac pieczonego kurczaka lub obsmazone cząstki piersi. Dodaj rybe smazona lub krewetki. Wszystkie chwyty dozwolone.

Smacznego!

1 komentarz: