Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

czwartek, 6 marca 2014

Pizza w trzech odmianach.



Pizza, ktoz jej nie lubi..:) Uwielbiają ja mali i duzi, my także . Przepadamy za tym kawałkiem drozdzowego ciasta z dodatkami.


przepis na ciasto drozdzowe znajdziecie tu a dodatki dzis przygotowałam nastepujace:

pizza margheritta.. znają ja wszyscy. 
Ciasto podstawowe posmarowane sosem pomidorowym , posypane serem i mozzarella.
 




Pizza calzone z gyros.
ciasto podstawowe smarujemy sosem pomidorowym. Układamy podsamazone mięso na gyros, cebule, sery.. Zawijamy.
 





Pizza quarto formaggi

przepyszna pizza z serowymi dodatkami.

Ciasto podstawowe smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy 4 rodzajami sera. 

 





2 komentarze: