Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

środa, 12 marca 2014

Salatka z cukinia.

Czy Wy także lubicie sałatki? Ja bardzo. Nie ma to jak zdrowy i smaczny lunch. 

Dzisiejsza propozycja to salata, cukinia, szynka parmeńska, jajko (zoltko) w koszulce. Wszystko skropione oliwa z oliwek. 

Pychotka.

Sezon na warzywa się zaczyna. Juz niedługo ogród, szklarnia i znów swoje własne, przepyszne, pachnące sloncem warzywa. Czy Wy także nie możecie się doczekać? 
Juz za chwileczkę, juz za momencik zacznie się nowy sezon.. Hurra!!!..

a dzisiaj
Smacznego!


2 komentarze:

  1. Jestem wielbicielką cukinii pod każdą postacią i choć nie hoduję własnych warzyw, to okres ich dużej dostępności niezmiernie mnie cieszy :)

    OdpowiedzUsuń