Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

niedziela, 28 lipca 2013

Buleczki z sezamem



 Buleczki te sa przepyszne, pulchne i sa swiezutkie nawet po dwoch dniach. Polecam na poranne pieczenie, czyli wieczorem wszytsko przygotowujemy, a rano wkladamy do piekarnika i pieczemy. Na sniadanie jak znalazl.


 Składniki:

* 21 g suszonych drożdży
* 250 ml mleka
* 60 g miękkiego masła
* 2 łyżki cukru
* 2 całe rozbełtane jajka
* 560 g mąki pszennej (można mieszane)
* 2 łyżeczki soli
* do posmarowania bułeczek 30 g stopionego masła
* do posypania sezam


Zarobić ciasto.Ja do zarobienia użyłam oczywiście maszyny.Zostawić do wyrośniecia na 30-40 minut lub dłużej jeśli trzeba.Ciasto podzielić na 16 części i uformować bułeczki w dowolnym kształcie. Na pierwszy rzut zrobiłam jednak tradycyjne okrągłe.Poukladałam na dużej blasze i odstawiłam do wyrośnięcia na około 30 minut.Posmarowałam bułeczki masłem. Piec 15-20 minut w temp 220 stopni C.







Smacznego!







Print Friendly and PDF

1 komentarz: