Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

środa, 10 lipca 2013

Penne z groszkiem




Kocham makarony, co chyba widać.
Dzisiaj, w przerwie w zbieraniu czereśni wydarzył się kolejny makaron, penne.
Penne z groszkiem z ogrodu, boczkiem i kaparami. Do tego sos pomidorowy, parmezan i dobra oliwa extra vergine i jesteśmy w siódmym niebie.
Szybko, tanio, smacznie i zdrowo...

Smacznego!

toskaniau

3 komentarze:

  1. Przepadam za makaronem i jeszcze w tym tygodniu planuje zrobić jakąś mega pastę z groszkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Makarony to moja miłość. :)
    A gdzie dzisiaj nie wejdę, tam groszek. Prześladuje mnie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zatrzesienie groszku w tym roku.. chyba dlatego. Dziekuje za odwiedziny :)

      Usuń