Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

czwartek, 11 lipca 2013

Czeresienki





Zrobione, wypestkowane. Mam 22 woreczki wypestkowanych wisni, kazdy po 0,5 kg. Ufffffff

zostało tez 1,5 kg na spożycie, wykorzystanie na swiezo.. Reszta do zamrażalnika, na zimę.

Pozdrawiamy serdecznie.

4 komentarze:

  1. Jakie pokaźne zbiory, zazdoszczę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow!! imponujący zapas!! toż to konkurencją dla HORTEXU jak nie wiem!! :))
    gdybym nie musiała dzielić zamrażalnika ze współlokatorami też bym sobie takie woreczki wyczarowała...
    mam nadzieję, że kiedyś nastanie takie lato, w którym dorobię się własnej kuchni a w niej lodówki z własnym zamrażalnikiem ;)

    OdpowiedzUsuń