Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

czwartek, 1 sierpnia 2013

Duszone warzywa.



Dzisiejsza propozycja to warzywa,  duszone na masełku. Warzywa pochodzą z naszego ogrodu i sa całkowicie wolne od jakiejkolwiek chemii.

Warzywa takie jak młode marchewki, mloda fasolka szparagowa lub długa pnąca, brokuł, pokrojone w male kawałki trzeba obgotować kilka minut , odcedzić i wrzucić na patelnie z 2 lyzkami masla, dusic na małym ogniu okolo 5 minut, posolić i pieprzyc. Mozna dodac chili, jeśli ktos lubi.. Wykładamy na polmisek, polewamy oliwa extra vergine.

Smacznego!

Propozycja podania:

Podawać z ryzem i kurczakiem.





Print Friendly and PDF

1 komentarz: