Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Murzynek z bananem


Przepyszny, miękki, puszysty i wilgotny. Czego więcej trzeba oczekiwać od ciasta w takim kolorze? Niczego więcej, to jest po prostu przepyszne. Polecam czekoladozercom.

Składniki:

1 szklanka mleka
125 ml oleju
2,5 szklanki maki pszennej
1,5 lyzeczki sody oczyszczonej
2 lyzki powideł śliwkowych przepis znajdziesz tutaj
2 kopiaste lyzki kawy rozpuszczalnej
2 lyzki kakao
2 jajka
1 banan pokrojony w male kawałeczki
1 szklanka cukru


Wszystkie składniki mieszamy po kolei tak jak w składnikach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Ciasto wlac do foremki - 26cm, wysmarowanej masłem lub wylozonej papierem pergaminowym. Piec 40-50 minut (do suchego patyczka). 
Wystudzic i posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Nadal zapraszam na moja akcje na durszlaka






  Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz