Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

czwartek, 22 sierpnia 2013

Kuchnia Neli edycja II

Zapraszam do kolejnej akcji, tym razem naszej rodzimej kucharki, Pani Anieli Rubinstein.
Gotujemy wg jej książki , wklejamy przepis ze zdjęciem i już.. To tyle.
Można wklejać więcej przepisów niż jeden, przepisy mogą brać udział w innej akcji.
Zapraszam serdecznie.

"Niecodzienna ksiażka kucharska przygotowana przez żonę wielkiego pianisty i wielkiego smakosza. Zgromadzone w niej zostaly przepisy najsmakowitszych potraw świata, poznanych podczas licznych wedrówek Autorki po swiecie. Nie jest to typowa książka kucharska: brakuje w niej metod żywienia, obliczania kalorii... jest za to swoistym pamietnikiem wspólnego, rodzinnego gotowania i długiego życia u boku sławnego Artura Rubinsteina. *** Kiedy ARTUR RUBINSTEIN opowiadał swoim przyjaciołom, że zamierza poślubić pewną młodą Polkę, mówili mu: - Nie myśl o tym. Co będziesz robił, ty stary paryżanin, z jakąś dziewczyną z dzikich stepów? - Ona jest piękną, inteligentną, utalentowaną tancerką...- odpowiadał. Kiwali głowami z dezaprobatą. - W dodatku wspaniale gotuje! - Ty szczęściarzu! - zawołali entuzjastycznie Francuzi. I zaręczył się pod pomnikiem Chopina w Warszawie z Nelą Młynarską, córką dyrygenta, kompozytora i założyciela Filharmonii Narodowej, dyrektora Teatru Wielkiego. Ślub odbył się w Londynie. Wiodła długie życie obok wielkiego pianisty i ... wielkiego smakosza. Ze zgromadzonych przez Nelę przepisów najsmakowitszych potraw świata i polskiej kuchni, którą rozsławiła, powstała ta książka."




Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę.

Kuchnia Neli edycja II                                                                             




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz