Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

piątek, 23 sierpnia 2013

Salatka z rukwii wodnej i krewetek z pasztetem z dzikiej gesi.



Tak jak obiecane, cudności z paczuszki laduja na stole.

Jedna z tych dobroci sa krewetki, usmażone na oliwie z oliwek, z czosnkiem i odrobina chili. Rukiew wodna, cykoria biala, czerwona cebula, orzechy włoskie mieszamy, przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy krewetki, polewamy sosem z oliwy z oliwek, cytryny i sosu chili.

Do tego podajemy bulki prosto z piekarnika, pasztet z dzikiej gęsi i ser pleśniowy.

Palce lizac!

Smacznego!





Nadal zapraszam na moje akcje na durszlaku:


.























Print Friendly and PDF


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz