Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

wtorek, 20 sierpnia 2013

Letnie sniadanko



Skoro w Polsce wakacje nadal trwają to propozycja jak najbardziej na czasie.. W Holandii juz po wakacjach ale cieple poranki nadal się trafiają. Dlatego wlasnie takie śniadanko, prosto z ogrodu i kurnika. Kilka kroków do warzywnika i mamy ogóreczki, dalej kurnik i zwariowane kurki, które od rana stoja na posterunku aby nas zadowlic i nakarmić. Wracamy do domu, gotujemy jajka, myjemy ogorki, wszystko kroimy, układamy na talerzu, kilka kawalkow hiszpańskiej kiełbasy, kilka plasterków parmezanu, posypujemy morska sola z rozmarynem, polewamy dobra oliwa z oliwek i przyprawiamy suchym oregano. Mmmmmm...... i kawa.. 

Smacznego dnia...

Nadal zapraszam na moja akcje na durszlaku..




Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę.
Kuchenne rewolucje Jamie'go Oliver'a edycja nr 2

1 komentarz:

  1. Wygląda smakowicie , lekkie zdrowe i pożywne

    Pozdrawiam Serdecznie :)

    ps. u nas lato według prognoz pogody do dzisiaj potem już ochłodzenie i deszcze zapowiadają a nawet jutro 19 stopni ma być u mnie :)

    OdpowiedzUsuń